Anksioznost-bivši prijatelj, sadašnji ubica

Studije otkrivaju da je, možda, mnogo problema imaju svoje poreklo u anksioznost kao i stres i anksioznost. Popis uvjeta doveo do anksioznost, to je dugo vremena. Najvećeg tim uslovima srce i kardiovaskularni sistem. Za jačanje broj istraživanje rezultata, pored promoviše to čini pojedinci mnogo više osjetljive na neke vrste raka. Anksioznosti obično pokreće ili koči ukazuje na autoimuno uslove kao što je stanje Hašimoto, greйvsa, šećeru reumatoidno zajednički upalu (ASISTENT), dijabetičar pitanja melitusa tipa 1, suve uslove u kožu kao sluzi, kao i cir.

Uznemirenost i drugih problema

Stres i druge uslove Tamo je mnogo dokaza da je anksioznost može odigrati ulogu u razvoju mentalnih bolesti. Pored velikog heterogeneity od nervoze je stres to pokrenuo, i uznemirenost i također stresa i nervoze, to je mislio da stresa da patogenezom mentalnih bolesti kao što je depresija ili šizofrenije. Stres-osecaj je jako složena i to je tačna analizu veoma teško. U svakodnevnom životu, ovo termin koji se obično koristi da opišem, napetost ili napetosti, kao i element koji je uzrok tim problemima. Termin stres i anksioznost kao anxiousness potiče iz fizike je, kao i opisuje različite vrste napetost, pritisak ili pritisak koje se ponašaju na određen sistem. Koncept stres i također anxiousness na biologiji si u n, kanadski эndokrinolog, od Austrije početak. stres i napetost i stres i anksioznost je svetao fleksibilan odgovor, iz razlika između potencialami i treba situaciju da postigne takvo ponašanje, pravomernaя sigurnosti da ćete morati da se vratim ravnotež.

Homeostazu je tipičan problem svih živih bića. ekvivalent, razliku od toga; – Trajanje (iz jezika. Grčki), ili homeostazu ukazuje na zdravlje, kao stanje unutrašnje ambijent za nekretnine. Ako je ovo ravnoteža je očuvan kao i zdravom tijelu, kao mnogo više imuna na nikakvu bolest. U profesionalnom namještaljka tenzija poremećaja od homeostazu uzrokovana fizički ili psihički element. Tjeskobu sa stanovišta reakcija od mikroorganizama, da akciju vanjskog nepovoljan faktora-ovo nam je nasleđe. U dalekoj prošlosti, ljudska povratne informacije da anksioznost, pravilo je, da ste zahtevali da eliminišemo ili putovanje, to je stvarno ekstremno, privremeno funkcije. Bez obzira, u proteklih sto godina rasta, danas, zahtijeva, mijenja miješanje komponente živce, zvao sistem współczulnym.

Štetne rezultate stres i anksioznost kao anxiousness

Negativne rezultate stres i anksioznostKao rezultat toga, u samo nekoliko sekundi, tamo je stvarno čvrst izolaciju na nadbubrežnoj žlijezde dva hormona agenti: adrenalin kao noradrenaline. Ovo rezultate u ubrzava puls, diše, učenica, rast – to je, pripremi tijelo za borbu ili bekstvo, jačanje metabolizam, a wyostrzając pretpostavka. Ako stvarnost treba mi još vremena, ili promenljive stresowy jaka aktiviranje biološki sustavi i također, prema tome, od ose na hipotalamus-hipofize-nadpočečnikovoj OS. Hipotalamusa stvara hormonski agent koja promoviše hipofizom da stvori hormona agent kortikotropin. AKTG, i onda promovira adrenalin žlijezde sekretiruюt mineralokortikoidы kako i također gde ljudi u značajne količine kortizol. Kortizol je puna energije kao u puta napetosti, kao i stres i dodaje napetost na vitalne funkcije u uređenje metabolizma procesa.

Kocenja sa korišćenje supstance metabolizma proces, kao i u isto vrijeme promoviše svoje proizvode, kortizol zalihe šećera, amino kiseline i fats u krvi. Isto tako rješenja karakteristike imuni kao inflamatorne stanju. Oslobađanje kortizol u kardio sistem čini siguran održavanje praktične adenozintrifosfat (ATF – “moć gas” ćelije) u tijelo. Rezultat je pojačane metabolizma proces šećera, masti, i također amino kiseline, kortizol-to regulira proizvodnji ATP u zadatu zahtjevima tijelo. U cjelini, hormoni pušten iz nadbubrežnoj žlijezde da se pripremi tijelo za instant zadatak, kao kortizol je odgovoran za postavljanje u pokretu energije (šećeru), kao i mnoga druga proizvoda je potrebno za ovaj zadatak za očuvanje.

U vrijednosti od stresa i anksioznost

Značenje-stresVeće vrijednosti od stresa kao anksioznost, pored procedura je to održati u tijelo tijekom govnima u niebudzący, pitam se otvara koristan komponente ove procedure, što pomaže da se to srediti. Paradoksalno, u jednu ruku, stres i također napetosti, kao i tijelo je reakcija na prijetnju je apsolutno, web stranica promociji, dobit na različite druge strane, stres, kao anksiozni povezan sa različitim problema. Gdje je kontradikciju? Trenutno pod rasprave, da primitivne čovječe, anksioznost reakcija “deris ili pobjeći”, jednostavno rečeno, extremal nevolje, onda je vrijeme za sedenje prethode, na sljedeći opasnosti. Sličnu situaciju, možemo vidjeti u kucnog ljubimca, kao divlje kućne ljubimce. Vekovima, tip stvarno napravljen u rastu ljudsko biće lokaciju, ostaje u sve više različitih od početne način života.

U poslednjih par godina u centru lawinową način života kao skoro potpuno odizolowały nas iz prirode. Moderan život pozive za potpuno različite elementi, međutim, transformacija u organizacije kao što je naš način života je preuzeo mjesto previše brzo, zbog čega preuređenje sistem. Naše telo, kao sistem neurohormonalne ostao stigne bez popravki, kao i reakcija na opasnost, i vrati se na broj stoljeća. Šta je briga. Treba reći da ne sve napetosti je nesigurna. Rekao je Programer koncepta pozitivan stres i anksioznost je drugačije od nesigurno anxiousness. Verovao je da je stres i anksioznost bi mogao izvršiti povoljan film, zbog stvarnost to posebno scenarija uzrokuje pojedinca da mnogo više efikasnije akciju. Ovo pozitivan napona, koji se zove eustresu, ali stres i tjeskobu kao anksiozni štetne, zvali dystresem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *