Anksioznost-bivši prijatelj, sadašnji ubica

U toku istraživanja pokazuju da je, možda, većina uslovima imaju svoje korene u stres i anksioznost. Spisak bolesti izazvanih stresom to je dugo. Najveću grupu čine bolesti srca i sistema kardio. Povećava broj naučno-istraživačkih rezultata, dodatno promoviše ono što čini čoveka mnogo više sluha za neke vrste raka. Stres često izaziva ili otežava znaci autoimunih bolesti, kao što su bolest Hašimoto, greйvsa, šećerna reumatoidni artritis (RA), dijabetes tipa 1, bolesti suve kože i sluzokože, kao i ulcerozni kolitis.

Stres i druge uslove

Stres i druge uslovePostoje brojni dokazi da anksioznost može da igra ulogu u nastanku mentalnih oboljenja. Pored velike raznovrsnosti neuroze izazvane stresom i anksioznošću smatra da je stres povezan sa patogenezom mentalnih poremećaja, kao što su klinička depresija ili shizofrenija. Stres-osećaj je izuzetno složen i njegova tačna interpretacija je veoma teško. U svakodnevnom životu, ovaj termin se obično koristi da objasni, nervoza ili anksioznost, kao i aspekt, koji izaziva ove države. Termin stres i anksioznost dolazi iz fizike i opisuje različite vrste stresa, pritiska ili sile koje deluju po određenom sistemu. Princip stres i anksioznost u biologiji je uveden n, kanadski эndokrinolog, austrijskog porekla. stres i anksioznost-to je svetao fleksibilni reakcija organizma, izlaze iz razlike između potencialami i zahtevima situacije, da se postigne da ponašanje, pravomernaя zaštita, koju će morati da se povrati stanje ravnotež.

Homeostaza-to je tipičan problem svih živih bića. jednaki, porediti; – Trajanje (sa jezika. Grčki), odnosno homeostaza ukazuje na pravilnost, kao i stanje unutrašnje atmosfere tela. Ako ovaj balans je podržan i zdravog tela, kao i mnogo više imuni na bilo koju bolest. U kliničkim uslovima napetosti je poremećaj homeostaza, izazvanih fizičkim ili mentalnim element. Anksioznost u smislu reakcije mikroorganizama na dejstvo spoljnih negativnih faktora-to je naša baštine. U dalekoj prošlosti, reakcije pojedinca na stres, kao po pravilu, su zahtevali da se bori ili putovanje, to je zaista ekstremni, privremenih ciljeva. Bez obzira na proteklih stotinu godina razvoja danas, prvi odgovor na zahtevan promenljive podsticanje komponente nervnog sistema, naziva sistemom współczulnym.

Negativne rezultate stres i anksioznost

Negativne rezultate stres i anksioznostRezultat u roku od nekoliko sekundi, zaista postoje čvrste izolacije nadbubrežne žlezde dva hormona: adrenalin i noradrenalin. To dovodi do ubrzava puls, disanje, student proširenje – to jest, priprema organizam za borbu ili bekstvo, povećanje metabolizma, kao i wyostrzając pretpostavka. Ako okolnost potrebno više vremena, ili promenljive stresowy izuzetno jaka aktiviranje nakon biološke sisteme, odnosno osovine hipotalamus-hipofiza-nadpočečnikovoj ose. Hipotalamus proizvodi hormon koji stimuliše hipofizu da proizvode hormon, kortikotropin. AKTG, a zatim stimuliše kore nadbubrežne žlezde sekretiruюt mineralokortikoidы, kao i u kome ljudi u ogromnim količinama je kortizol. Kortizol-to je energičan i u vreme stresa i anksioznosti igra važnu ulogu u regulaciji metaboličkih procesa.

Kočenje sa upotrebom supstanci, metabolizma, kao i u isto vreme promoviše svoje proizvode, kortizol pruža šećera, aminokiselina i masnih kiselina u krvi. Takođe eliminiše karakteristike imuni kao i inflamatorne bolesti. Oslobađanje kortizola u kardio sistemu obezbeđuje održavanje razumnom adenozintrifosfat (ATP – “energija goriva” ćelija) u telu. Rezultat povećan metabolizam glukoze, masnih kiselina, kao i amino kiseline, kortizol reguliše proizvodnju ATP na zadatu zahteve organizma. Sve u svemu, hormona oslobađa iz nadbubrežne žlezde pripremiti telo za neposredne aktivnosti, a kortizol je odgovoran za mobilizaciju energije (šećer), kao i raznih drugih materijala, potrebnih za ovu aktivnost, da zadrži.

Značenje stres

Značenje-stresVeća vrednost stresa i anksioznosti, kao i procesi koji se dešavaju u telu tokom teškim situacijama u niebudzący toga, sumnjam da to otvara povoljni elementi ova procedura, koja pomaže da se nose sa tim. Paradoksalno, sa jedne strane, stresa i uznemirenosti, kao i reakciju organizma na opasnost, je apsolutni promocija, zarada, na različite druge strane, stres i anksioznost povezana sa raznim uslovima. Odakle je to kontradikcija? Trenutno raspravlja, za primitivnog čoveka, anksioznost reakcija “deris ili beži”, ukratko, ekstremni zadatke, nakon čega je došlo vreme za sedenje u prostoru, do sledeće opasnosti. Sličan scenario smo mogli gledati u Kućni ljubimci i divlje životinje. Za više stotina godina, momak je zapravo proizvedeni u razvoj civilizacije kutak, žive u uslovima sve više razlikuje od originala način života.

U poslednjih nekoliko godina na Bliskom lawinową put promena života, kao i skoro potpuno odizolowały nam od prirode. Savremeni život zahteva potpuno različitih komponenti, međutim, konverzija u ustanovi, kao i naš način života se desilo suviše brzo da radi transformacije sistema. Naše telo, kao i sistema neurohormonalne je ostalo bez promene, i odgovor na opasnosti, kao pre nekoliko stotina godina. Šta je pitanje. Treba napomenuti da nisu svi napon štetno. Razgovarali Tvorac koncepta stresa razlikuje pozitivan od štetnog zabrinutost. On je smatrao da je anksioznost može da vrši pozitivnu funkciju, zbog toga što u određenim situacijama dovodi u pokret osoba za efikasnije akcije. To je pozitivan napon, koji se zove eustresu, ali stres i anksioznost destruktivna, zove dystresem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *