Šta je tačno stalne stresa i anksioznosti?

Zabrinutost zovemo sve odgovore organizma, izazvane nepovoljnim razdražiteli atmosfere, uglavnom spoljašnje. Kao rezultat toga, telo može da se prilagodi novim uslovima, gde on živi. Takve reakcije se javljaju prilikom procene kognitivnih, fizioloških, kao i mentalnih ovoj situaciji. Privatna nivo stres i anksioznost. Kao rezultat toga ofset rezultata u stimulaciju celog organizma, da bi bili sigurni da on može efikasnije da.

Pogled je složen kompleks reakcija, od emotivnih, da ubrza metabolizam u telu. Kod prekoračenja određenog praga, zove nivo stres i anksioznost, odgovornost, kao i mobilizacije uređaja opada, ostaje paralizoval mentalnu i fizičku efikasnost, međutim, višak stepena anksioznosti hormona u krvi dovodi do oštećenja ćelije i ćelijska smrt više nervnih ćelija u glavi.

Anksioznost kao fenomen adaptacije

Anksioznost kao fenomen adaptacijePod uticajem elemenata napon tokom razvoja tela može efikasno i blagovremeno reaguju na pretnje. Međutim, napetost i anksioznost ove akcije je ne veoma efikasan, a takođe i najefikasnije rešenje-da se na najbolje izglede u odnosu na njega. Šta je hronični stres. Jedan od najvažnijih štetnih za naše telo je hronični stres, koji crpi energiju dobija, a takođe negativno utiče na sve organe, posebno mozak. Stalna napetost i anksioznost se pojavljuje kada se pojave adaptacije i faza iscrpljenosti.

Dugoročni stalne postavke u napetosti, koje nisu povezane sa velikim našeg života, međutim, umesto njega sa malom, ali stalne. Kao pravilo, to je zbog dosledan smeta sa kreditima, deca, posao ili zdravlje. Sa takvim stalnim problemima uređaj ima osećaj da je bitno zavisi od njega, to dovodi do smanjenja samopoštovanja, kao i podsoznatelno alarma. Hronični stres i anksioznost-to je mnogo više težak za rešavanje. Za ovu svrhu se koriste detaljnu analizu problema, kao i stručnjaka za psihoterapiju. Morate da promenite način razmišljanja, kao i akcije koje je veoma teško.

Anksioznost je faktor koji povećava sklonost za razvoj određene bolesti. Među njima-infekcije, kardiovaskularne bolesti, kao što su ishemija miokarda, kršenje i zdravlje srca i raka.

  1. Dugoročni anksioznost smanjuje produktivnost našeg tela u različitim kola, a takođe težak dan-za-dan da rade, kao i razornog delovanja sastoji se od
  2. Inteligentne funkcije, u suštini, biti teško koristiti našu inteligenciju i životno iskustvo
  3. Efikasnost imunog sistema, što dovodi do povećanja frekvencije uslova, kao somatski, tako i psihološki
  4. Osećaj bespomoćnosti i nemoći
  5. Nedostatak inspiracije za akciju
  6. Malaksalost, bez obrazovanja jedinica status

Stres i anksioznost, kao i njegove negativne posledice

Negativne posledice dugog naponaStalne brige je samo jedan od faktora, koji su krenuli alergije, velnes materija, kao i autoimune bolesti. Pre svega društveno tkivo, imuni sistem, što nas je mnogo više skloni bolesti. U stresnim situacijama naš organizam, naravno, će biti izloženi ne samo bilo koje vrste pokušaja. Intenzivna napon traje nekoliko minuta (možda sati), sufferable, on pojačava prilagođavanja imunog sistema. Međutim, stalna napetost i anksioznost, kao i na nekoliko dana, nedelja ili meseci, krši funkciju imunog sistema, smanjuje proizvodnju antitela i anti-inflamatornih citokina, a takođe stimuliše proizvodnju slobodnih radikala, što čini, da smo bolesni. Stres scenarija su deo života svakog od nas, najefikasniji način za njihovo prevazilaženje.

Uopšte, kada smo skloni anksioznosti (element stvaranja napona), aktivira sistem, koji kao rezultat povećava pritisak i kompresije srca (počinje da pobedi brže), povećava visok krvni pritisak, a takođe poboljšava transport kiseonika u skeletnih mišića i ćelijama mozga. Čak i više, pod uticajem hipotalamus-nadbubrežne žlezde ose) nadbubrežne žlezde proizvodnji (hormona stresa), koji imaju posao, da se poveća adaptivne funkcije organizma, kao i efikasno da se odupru stresorowi. Prilično različite situacije, kada anksioznost ispostavilo se da hronična. Tada može da dostigne ga negativnih posledica, a to je sistem, to jest, prekomerno pokretanje kortizola na prvom mestu.

Kako utiče stres nas?

Stres i anksioznostJer imuni sistem je u velikoj meri zavisi od zadataka ose, sve zaštitne snage organizma fokusirani na borbu protiv i želja za stabilizaciju , što se, naravno, kompromis funkciju limfocita. Tako, na primer, uzeti u obzir pripravnik “sednicu”, tokom kojih studenti imaju mnogo više nauke, manje od ostalih, kao i više strašno. Nakon završetka testova, veoma često tako oštećeni emotivno i bukvalno, pripravnik, mnogo lakše ili “hvata” virusi (za razliku od ljudi u to vreme u teškim okolnostima). Dodatno. Najviše pod stresom, jetre povećava, ostaje proizvodnja šećera iz glikogena. Povećanja sekrecije glukoze u krvi može dovesti do saharnomu posledica stalne napona dijabetesa.

Promene se takođe dešavaju u fokus bez masti u krvi, povećava njihov nivo u počke baci, joni natrijuma, kao i vode koja povećava volumen krvi, kao i pritisak protoka. Opijeni dugoročnih anksioznost poboljšava metaboličke potrebe organizma (brzo srca, povećane napetosti mišića, visokog visokog krvnog pritiska, holesterola i drugih pokazatelja). Ove promene ubrzati proces metabolizma, kao i metabolizam ugljenih hidrata, masti i proteina. Ovi procesi mogu da dovedu do toga, povišen nivo glukoze u krvi, bez registracije i sms masti, kao i jačanje zdrave gubitak proteina urinom. Spożytą telo koristi energiju u iznosu od ubrzan kroz ono što je manje težak za otklanjanje nedostataka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *